Diskripsi Blog

 HOME

Rumah blog/ muka hadapan blog, memaparkan kandungan terkini ruangan seperti Nasihat, Petua, Riadah, Politik, Inspirasi, Jom Makan, Doa/Zikir Harian dan Mari Travel mengikut tarikh berkenaan post oleh Ustazj.

Home juga menyediakan dan memaparkan SEARCH THIS BLOG, LABELS, TOTALPAGEVIEWS, SOCIAL PLUGIN, TRANSLATE, POPULAR POST, RECENT POST, LABEL, Follwers

 

NASIHAT

Ruangan menyediakan nasihat – nasihat berunsurkan agama berdasarkan kisah-kisah para nabi, rasul, para sahabat, salafus soleh, tabiin dan pelbagai lagi. Nasihat juga berkisarkan dan bertunjangkan Al-quran dan Hadis.

 

RIADAH

Ruangan ini menyediakan aktiviti-aktivi riadah dan sukan dan mempunyai hubungkait dengan kehidupan harian berpandukan agama seperti menutup aurat, pergaulan sosial yang dibenarkan, riadah bersama keluarga dan rakan-rakan.

 

POLITIK

Ruangan yang memaparkan perkembangan politik semasa di dalam Malaysia dan luar negara, menyelitkan unsur-unsur agama dalam berpolitk.

 

INSPIRASI

Ruangan ini memberikan inspirasi kepada setiap pembaca dan penceritaan inspirasi ini berlaku sebelum masa kini, kini dan akan datang. Diselitkan unsur-unsur agama dalam penyampaian ruangan inspirasi ini.

 

JOM MAKAN

Jom makan menyediakan paparan jenis-jenis makanan, resepi makanan dan tempat-tempat/ premis-premis makanan/minuman yang menarik di Malaysia dan luar Malaysia yang disajikan oleh setiap premis makanan/minuman. Dalam ruangan jom makan juga berdasarkan lokasi/ premis makanan yang telah dicuba/ lawati ataupun hendak dilawati oleh Ustazj.

 

DOA/ZIKIR HARIAN

Ruangan ini menyediakan doa/zikir harian sebagai panduan dan pedoman bagi mereka yang ingin melakukan sesuatu aktiviti berpanduan amalan agama Islam. Doa/zikir harian ini mengadaptasikan aktiviti-aktiviti harian setiap hari. Disamping itu diselitkan juga kelebihan/ fadhilat  doa/zikir harian.

 

MARI TRAVEL

Ruangan ini lebih kepada ruangan pelancongan di dalam dan luar negara untuk dilawati. Mari travel juga menyediakan photo-photo yang menarik seperti pulau-pulau, laut, sungai, bukit, tumbuhan dan pelbagai lagi disamping penghayatan kepada keindahan penciptaan Allah SWT

 

 

Admin – myustazj.com Qalamku Kini

Post a Comment

0 Comments